Paddelkartan

Platserna man vill komma ihåg och längtar till

Slädö Väst, norrsidan

Norra sidan av västra udden bjuder inte på samma vy som sydsidan. Men här är det gött att vara när det blåser. Lå från de flesta håll även om det kan vara lite begränsat från norr såklart. Stor gräsyta som rymmer massor av tält. Går även att tälta uppe på klipporna för extra bra vy. På denna sidan finns det bord och bänkar om man är sugen på det.

Beläget precis invid Djupasund med vy över mot Torkö.

Slädö betas av djur som håller ön betad, öppen och fin.

Slädö ingår i Graceprojektet och det har röjts ordentligt under 2013. Kommer bli riktigt riktigt bra när såren läkts, hoppas bara de får ut tillräckligt med djur som kan hålla efter ön.

Slädö, vy mot Torkö

Slädö, vy mot Torkö

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

2 Kommentarer

  1. Donald Qvarfordt 19 november, 2014

    Hej. Jag är mer eller mindre uppväxt på Slädö. Jag tillbringade många sommrar där. Min kompis Stefan och jag bodde i ett rött hus en liten bit från bryggan. Han som bodde i huset hette Ture han hade även en hushållerska som jag glömt namnet på. Detta var i slutet på 50 talet och början på 60 talet. Har otroligt fina minnen från Slädö. Mina föräldrar och jag firade en jul ute på Slädö. Ture han bodde där året runt. Han hade massor av får där. Vi fick låna Tures båt, med en tändkulemotor för fisketurer. På den tiden var det mycket Gädda där. Vet inte hur många vi fick men det var massor. Tures hushållerska gjorde gäddfärs av all fisken vi fick. Dessa gäddbullar var otroligt nog benfria och underbart goda. Det var en härlig tid det. Har tyvärr inte varit tillbaka på Slädö sedan början på 60 talet. Hade varit kul att komma dit och se hur det ser ut i dag.
    Donald Qvarfordt

  2. Erik Sjöstedt 4 januari, 2015

    Hej!
    Vad kul och intressant att ha tillbringat så mycket tid på Slädö. Det är verkligen en pärla. Huset fungerar som fritidshus. Ön betas av både får och hästar. Vet inte hur det är med fisket men tror det är ganska gott. Hoppas du får möjlighet att komma tillbaka till Slädö.

© 2023 Paddelkartan

Tema av Anders Norén