manchester-vallasen

Vallåsen Ski Resort

Skidanläggning på Hallandsåsen? Är ni helt galna? Jo, lite så kan det kanske kännas, men ett tag fanns det till och med två stycken; Vallåsen och närliggande Kungsbygget(Sydalpin).

Men Vallåsen är det alltså som finns kvar som skidanläggning, med två sittliftar och ett par släpliftar. Man kan tro att det har öppet en vecka om året ungefär, men kollar man deras historik sen 89/90 ligger de nog på i snitt 60-70 öppna dagar! Imponerande.

Vallåsen kan inte jämföra sig med fjällen eller alperna men för oss som bor i södra sverige är det kanon att kunna dra dit en halvdag, en kväll eller några timmar för lite skidåkning. Kan vara tokigt mycket folk en helg men på vardagarna ofta klart rimligt. Mycket danskar, skåningar och Hallaningar samt lite smålänningar.

En klar dag har man fin vy ut över Laholmsbukten och havet från fyrstolsliften.

Riktigt vintrigt på Hallandsåsen ibland

Riktigt vintrigt på Hallandsåsen ibland

Snöproduktion på Vallåsen

Snöproduktion på Vallåsen

Vi bor bara 15-20 minuter därifrån och har köpt säsongskort vardag några år och det är perfekt, då kan man ta några vardagstimmar när backarna är som bäst på förmiddagen eller lite kvällsåkning då och då. Ett vardagssäsongskort kostar som 5 vanliga dagskort så det går snabbt ihop 🙂

Under barmarkssäsongen cyklas det lite mountainbike och downhill i samma backar.

www.vallasen.se

, , ,

Comments are closed.

.